ORDU / KUMRU - Atatürk Ortaokulu

Misyonumuz ve Vizyonumuz

Misyonumuz, Vizyonumuz ve Temel Değerler

MİSYONUMUZ *

Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerinin benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirip, eğitim öğretimin etkinliğini sürekli geliştiren bir kurum olmak.

VİZYONUMUZ *

Yenilikçi hizmet anlayışımızla Kumru'nun akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla tercih edilen bir okulu olmak.

TEMEL DEĞERLERİMİZ *

1.  Öğrenci merkezli eğitimi esas alarak kendini tanıyan, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştiririz.

2.  Her anlamda öğrencilerimize model olmaya çalışırız.

3. Görevlerimizi yerine getirirken objektiflik ilkesini uygularız.

4. Tüm ilişkilerde insana saygı esasını uygular; çalışan ve hizmet alanların beklenti duygu ve düşüncelerine değer veririz.

5. Farklı dünya görüşlerimizi kültür zenginliği kabul eder, öğrencilerimizi Türk Milli Eğitimi'nin temel amaçları doğrultusunda yetiştiririz.

6. Eğitim ve teknoloji alanındaki yeni gelişmeleri takip eder ve okulda uygularız.

7. Okulumuzda her çalışanın gelişmesi için ortamlar hazırlarız.

8. Öğrencilerimizin geleceğinin, bizim geleceğimiz olduğuna inanırız.

9. Biz; öğrencilerimize saygı duyar, değer verir ve onları destekleriz.

10. Okulumuzda her öğrencinin gelişmesi için uygun ortam hazırlarız.

11. Fırsat eşitliğini okulda yaşatırız.

12. Öğrenci, veli ve toplumun beklentilerini karşılayacak bir gelişim prensibini benimseriz.

13. Biz; kendimize ve birbirimize güveniriz.

14. Biz; rakip olarak kendimizi görürüz, hedeflerimize ulaşmada azimli ve kararlıyız.

15. Okulumuzda yapılan çalışmaların ülkemize ve insanlığa katkı getireceğine inanırız.

Yayın: 13.01.2023 - Güncelleme: 13.01.2023 11:50 - Görüntülenme: 105