ORDU / KUMRU - Atatürk Ortaokulu

Haz

İbrahim SARIYAR öğretmenimizin danışmanlığında öğrencilerimizin hazırladığı KUMRUCA SÖZLÜK projemiz 4006 TÜBİTAK bilim fuarında serginlendi.

Haz

May

Türk Bilim İnsalarını Öğreniyoruz e-twining projemiz başarıyla tamamlandı.Öğrencilere proje ortağı Halim LAFCI tarafından katılım belgesi verildi.Projemiz tamamlanarak kalite etkiketi başvurusu yapıldı.

Nis

11-15 nisan tarihleri arasında Afyonkarahisar'da yapılan grekoromen güreş Türkiye şampiyonasında 78 kiloda öğrencimiz Berat Derinti Türkiye 3.sü Olma başarısı göstermiştir . Öğrencimizin Antrenörü Mustafa Öztekinci ve Kerem Hibe hocalarımıza teşekkür ediyoruz .

13 yaş Grekoromen güreş il birinciliği müsabakalarında öğrencilerimiz

78 kilo Berat derinti il birincisi

48 kilo Muhammet ali keskin il ikincisi

26 kilo hasan Mert yasun il ikincisi

68 kilo Furkan Karaca il ikincisi

Olma başarısı göstermiştir

Nis

Dilden dile Anadolu masalları proje ekibi Ordu Büyükşehir Anadolu imamhatip lisesinde masal şenliği için biraraya geldi. Tanışma etkinlikleri , masal anlatımları , masal yazımı , hediyeleşme ve sertifikaların dağıtılmasıyla günümüzü tamamladık . Dolu dizgin masal tadında bir gün geçirdik .

Nis

' Türk bilim insanlarını öğreniyoruz' adlı projemizde ,anket sonuçlarında belirlediğimiz mart ayı 2. etkinliğimiz olan  bilim insanı ''AZİZ SANCAR'' etkinliğimizde; başarı öyküsünü anlatan belgesel filmi izletildi.Nobel ödülü almasını sağlayan DNA çalışmasını, anlatabilmek ve DNA dizilimini kavrayabilmek adına DNA modelleme örnekleri yapıldı.

Nis

' Türk bilim insanlarını öğreniyoruz' adlı projemizde , Mart ayı anket sonuçlarında belirlediğimiz bilim insanı "PİRİ REİS" etkinliğimizde; okul köşemizde onu anlatan bir pano hazırlandı ve Web 2.0 aracı "LearningApps" uygulaması ile harita oyunu üzerinden ülkelere ait şehirleri bulma etkinliği yapıldı.

Nis

Yapılacak olan Masal şenliğimiz gazete de haber yapıldı

May