ORDU / KUMRU - Atatürk Ortaokulu

ATATÜRK ORTAOKULU

İl merkezine uzaklığı 98 km. olan ilçenin deniz seviyesinden yüksekliği 450 m.dir. Yüzölçümü 344 km2 olan ilçenin toplam nüfusu (2000 Yılı sayım sonuçlarına göre) 44.307’dir.

Tarihsel Gelişim:

"1925-1926  sene-i  devriyesinden  evvelki  kayıtlara  tesadüf edilmemiş bu sene de imtihanı umumiye cetvelinden çıkarılmıştır."

9.5.932

B.M.

RÜŞTÜ

(imza)

Bu durumda  okulumuz 1925-1926  yılında   öğretime  açık bulunuyordu. Okulumuz ilk mezunu 1 no ile ("Halil Efendi Oğullarından  Halil Efendi oğlu Mehmet Efendi Kumru 329")Mehmet Kumru'dur.

O zamanki  okulun   adı  Kumru  Merkez, Kaza- Fatsa, Nahiye- Kumru'dur.

Okulun Dönüşüm Süreci*

Atatürk'ün doğumunun  100.yılı   dolayısı  ile 1981 yılında  okulumuzun  adı "ATATÜRK İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.1997 yılında ise  okulumuzun  adı Atatürk İlköğretim Okulu olarak yeniden değiştirilmiştir.

03.10.2000 yılında ise okulumuzun adı Atatürk Pansiyonlu İlköğretim Okulu olarak yeniden değiştirilmiştir.19.07.2006 tarih ve 11703 sayılı makam onayı ile 01.09.2006 tarihinden geçerli olmak üzere okulumuzun adı Kumru Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu diye değiştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının 04/10/2007 tarih ve 715.1/5286 sayılı Makam Onayı ile  okulumuz pansiyonlu okul statüsünden çıkarılmış olup, Kumru Atatürk İlköğretim Okulu olarak hizmete başlamıştır. 20.06.2012 tarihinden itibaren de Atatürk İlk ve Orta Okulu olarak hizmete devam etmiş,Şu anda ise 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren sadece ortaokul olarak devam etmektedir.

Atatürk Ortaokulu; ilçe de merkez okul olarak faaliyet gösteren 622 öğrenciye ve 35 adet dersliğe sahip 5 katlı bir bina ve 2 katlı ek binaya sahip bir okuldur.Okulumuz samur mahallesi okullar caddesi üzerinde ve ilçe merkezine 5 dk. mesafededir. 2016/2017 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyet gösteren okulumuz,şu anda hem taşımalı hem de merkez okul olarak devam etmektedir.Okullar caddesi üzerinde olması sebebiyle,kuzey kısmında, 50 metre mesafede,  Atatürk İlkokuluna bağlı bir anasınıfı, ve batısında 30 metre mesafede ise yine aynı isme sahip Atatürk İlkokul bulunmaktadır. İlkokulun devamında ise olan Erçallar Anadolu Lisesi bulunmaktadır.İlçe merkezinde İlköğretim ve ortaöğretim olarak Atatürk Ortaokulu  ile birlikte  '''Atatürk İlkokulu ,Şehit Yüksel Batır İlkokulu ,Kumru Şehit Neşe Eryetim İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Akif  Ersoy İlkokulu'' olmak üzere toplam 5 okul bulunmaktadır.

Yayın: 08.12.2023 - Güncelleme: 11.12.2023 15:03 - Görüntülenme: 40